Poradna Sencor SHR 9500T

Autor: | Vloženo: 30.10.2012 000 08:07 | Témata: Poradna Sencor SHR 9500T

Sit' a připojení kabelem+pc

Po několika pokusech nemůžu používat sit' v tomto produktu,prostě nenapadá mě ani jméno a ni heslo,které by neselhalo.Kdo ví jak to nastavit

  • Mluno

    Mluno

    4. ledna 2013

    Existují dvě možnosti přístupu: první je přístup jako k ftp serveru druhá je sdílení souborů v sítích windows.
    První podmínkou je hw propojení (křížený kabel na spoj počítač<>počítač, přímý při více počítačích a rozbočovači), ale pokud už máte problémy s heslem, tak je hw spojení zřejmě v pořádku.
    A teď k nastavení, protože neni až tak jednoduché. Prvně musíte v přístroji nastavit síť (i když nevyučuju možnost zprovoznění s výchozím nastavením). Je vhodné nastavit stejnou pracovní skupinu (workgroup), protože přemluvit XP a novější windousy pro přístup do jiné než vlastní pracovní skupiny je skoro nemožné (ve win9x s tím nebyly problémy). Dále jméno, pod kterým bude v síti viděn a IP adresu. Při volbě jména se fantazii meze nekladou (radši velká písmena a číslice bez diakritiky), IP adresu na většině diskuzních fór doporučují zvolit pevnou. K tomu si zjistěte IP adresu počítače (v domácích sítích je výchozí 169.254.x.x) a masku podsítě (255.255.0.0) a podle toho přizpůsobte adresu mmc. První dvě čísla musíte zachovat, aby tvořili stejnou podsíť (případně pokud máte masku podsítě 255.255.255.0 tak první tři v případě jiné masky adekvátně - všechny bity, kde je v binární masce jednička musí být shodné). Jakmile toto uděláte, mělo by být toto video viděno jako další počítač. Napište tedy do adresního řádku průzkumníka dvě zpětná lomítka a vámi zvolenou IP (např \\169.254.110.63) a měl byste vidět připojené disky (harddisk, usb disky).
    Připojení přes ftp je o něco málo složitější, ale funguje o něco spolehlivěji (většinou pokud se nemůžu do něj dostat přes sdílení, dostanu se do něj přes ftp bez problémů), kromě toho dává přístup k celému linuxovému systému souborů, což se hodí třeba při uspořádávání kanálů. V ftp klientovi (hodí se třeba total commander) si dejte definovat nové připojení a nastavte vámi zvolenou adresu (jméno nebo IP) a dříve nastavené jméno uživatele a heslo. Typ serveru je binární (pokud ta možnost nastavení bude). A není důvod, proč by to nefungovalo. Jedinej problém může být s diakritikou, ale to je vinou ftp klienta (mmc zřejmě používá nějakou divnou znakovou sadu).
    Vycházel jsem z toho, že máte na počítači windows XP - W7, ale v linuxu je postup úplně stejný.

    Pak je tu druhý směr přenosu PC-> mmc. To je daleko složitější na nastavování, zejména pokud je v počítači systém ntfs (a to je na 98%) protože údaje o přístupových právech jsou uložené pro každý soubor zvlášť takže nestačí přesunout nesdílený soubor do sdílené složky (protože v takovém případě se sdílení nedědí podle složky). Zlatý časy ve win 3.11 a 9x kdy stačilo složku dát sdílet a žádný další nastavování nebylo potřeba.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.