Poradna Google Chromecast

Autor: Ondra | Vloženo: 25.04.2014 000 13:56 | Témata: Poradna Google Chromecast

Ondra

Ondra

"usínání" a přehrávání lokálního obsahu

Chromecast jsme nainstalovali bez potíží, mám ale dva dotazy.

1) Poměrně často se stává, že zařízení po chvíli nečinnosti "usne", a není potom ostatními zařízeními viditelné, při pokusu něco přehrát. Po neurčité době se potom opět "objeví". Jedná se o obecný problém, nebo jen konkrétní kus?

2) Jaký byste doporučili program na PC nebo Mac k přehrávání lokálního obsahu - fotografií, videí atp? Na Android i iPhone je k dispozici stále větší množství aplikací, desktopové se ale hledají špatně.

Předem díky za Vaše odpovědi.

  • Tom Kráčmar

    Tom Kráčmar

    2. května 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    1) Zatím se mi nestalo, že by Chromecast "usnul". Jakým způsobem Chromecast napájíte?

    Pokud je to pomocí USB konektoru v TV, vyzkoušejte jiné dostupné, nejlépe označené HDD. Ne všechny konektory mají dostatečné napětí. Pokud nemáte jiný konektor dostupný, zkuste připojit Chromecast přímo do sítě (např. pomocí nabíječky telefonu s MicroUSB). Pokud se výpadky projevují i během přehrávání, hledal bych problém s WiFi sítí.

    2) Vyzkoušejte Plex https://plex.tv/
    Protože Chromecast není primárně určený stream lokálních médií, zatím jsem nenašel ideální řešení, ale Plex je asi nejméně otravný způsob jak videa přehrávat. Aplikace pro Android pak přijde na necelých 100kč.

    Další možností jsou různá rozšíření do Chromu (Videostream a podobné). U těch jsem ale narazil na problémy s velikostí obrazu (video například nejde roztáhnout na celou obrazovku TV). Podobná rozšíření existují i pro fotografie, osobně ale doufám v brzkou podporu Picasa/Fotky Google.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.