Poradna Evolveo Android Box Q4 4K

Autor: | Vloženo: 14.02.2016 000 14:05 | Témata: Poradna Evolveo Android Box Q4 4K

Rychlost Wifi?

Koupil jsem si Q3, a jsem zklamán rychlostí Wifi. I přímo u routeru mám sotva 6Mbps, což na přehrávání HD naprosto nestačí. Přes LAN samozřejmě není problém, a v routeru (síti) také ne, ostatní zařízení nemají problém (Wifi router Archer C7 s dostatečnými rychlostmi).

Takže by mne zajímalo, jestli je Q4 v tomto ohledu lepší nebo beze změny oproti Q3. Děkuji

  • ladar

    ladar

    15. února 2016

    Q3 jsem nedávno vracel, protože je to dýchavičná verze této řady.
    Hlavně mne zajímalo 4K. To je ovšem jen MKV, základní formát HEVC to nemá šanci přehrát bez trhání. Viz recenze, kde jasně Q4 převažuje. Chystám se na ní. Měl jsem na testování Chameleóna a ten vyhověl absolutně, jen ta cena mi přišla vysoká. WiFi je vždy háklivá záležitost. Výběr kanálu, šifrování, nedostatečnost antén.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Twin

      15. února 2016 - Twin

      Že je wifi háklivá je jasné. Reakce na 4K je pěkná, díky, nicméně pro mne nepotřebná a ještě několik let mne 4K zajímat nebude.
      Já řeším momentálně jen rychlost wifi. Koukám v Číně po dual-bandu s RK3288, nicméně pro provoz na LAN mi i tento Q3 stíhá a stačí v pohodě, ale já jej potřebuji právě na provoz přes wifi, a tam je to bída. Přímo u routeru mi i třeba jen mobil (tedy integrovaná anténa) jede na 20Mbps, v místě umístění ve druhé místnosti min. 8Mbps, a Q3 u routeru sotva 6Mbps a v druhé místnosti 4Mbps (a na FullHD to chce min. dvoujnásobnou rychlost)... A není to ani jen 2,4Ghz u tohoto Evolvea, i starej extrémně pomalej atomovej netbook s jen 2,4Ghz wifi tam jede na 20Mbps...
      Asi to chce něco s externí anténou holt...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.